Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ 2008

Ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο!!!

Το πρωινό του Σαββάτου στις 20 Ιουνίου ήταν δύσκολο για τα περισσότερα μέλη της ομάδας μας, καθώς έπρεπε να ξυπνήσουμε νωρίς για να φτάσουμε εγκαίρως στο Μαθηματικό Πανηγύρι που φέτος γινόταν στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.


Η αλήθεια ήταν πως κανένας μας δεν είχε ιδιαίτερη όρεξη για κάτι τέτοιο, καθώς είχε επικρατήσει η άποψη πως θα ήταν ένα χαμένο Σαββατοκύριακο των διακοπών μας που είχαν μόλις αρχίσει.....Το πιστεύαμε αυτό αφού τα μέλη της ομάδας μας δεν συμμετείχαν στο παρελθόν σε κάτι ανάλογο. Ευτυχώς διαψευστήκαμε!!! Φτάνοντας εκεί είδαμε αρκετά σχολεία να συμμετέχουν και θαυμάσαμε τις πολύ έξυπνες και ξεχωριστές αφίσες που είχαν ετοιμάσει. Επίσης, παρακολουθήσαμε αρκετές παρουσιάσεις λεσχών ανάγνωσης από πολλά σχολεία, που ήταν όλες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και δεν μας άφησαν να βαρεθούμε λεπτό! Όταν βέβαια ήρθε και η δική μας σειρά για παρουσίαση ήταν εκπληκτικά!!! Super!!! Ο διάλογος μεταξύ των 2 φύλων που είχαμε ετοιμάσει, διασκέδασε πολύ και εμάς και θέλουμε να ελπίζουμε και τους θεατές!

Βέβαια πάρα μα πάρα πολύ ενδιαφέρουσες ήταν και οι ομιλίες που είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε. Ο κ. Τεύκρος Μιχαηλίδης μας ταξίδεψε, σαν περιπλανώμενους πλασιέ, σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, και μας παρουσίασε τη σχέση των μαθηματικών με τα γεφύρια του κόσμου (γέφυρες του Κένιγκσμπεργκ), ο κ. Πέτρος Δελλαπόρτας μας προβλημάτισε σχετικά με την ανεύρεση του καλύτερου συντρόφου και τον τρόπο απόκτησης χρημάτων και δόξας με....εύκολο και έξυπνο τρόπο και τέλος ο κ. Απόστολος Δοξιάδης μας «σύστησε» σε διάσημες και αξιόλογες προσωπικότητες όχι μόνο των Μαθηματικών και της Φυσικής αλλά και των τεχνών όπως της Μουσικής! Και οι τρεις ήταν εξαιρετικοί και ήταν ένας λόγος παραπάνω για να περάσουμε καλά στο Μαθηματικό Πανηγύρι!!! Ακόμα η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό, που έγινε μεταξύ των περισσότερων σχολείων, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία! Ποτέ δεν πιστεύαμε πως θα περνούσαμε πρώτοι στους Προημιτελικούς και αυτό ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για όλη την ομάδα!!!


Στον 1ο ημιτελικό που ακολούθησε είχαμε τρομερό άγχος, όμως ένιωθα και εγώ αλλά και τα άλλα δύο μέλη υπέροχα! Ήταν πάρα πολύ ωραία! Όμως τελικά ούτε τα θετικά συναισθήματα, ούτε η εκπληκτική κερκίδα που είχε στηθεί υπέρ μας από πολλά άλλα σχολεία αλλά ούτε και η άμεση άφιξη του διευθυντή μας κ Μπαξεβάνη βοήθησαν να φτάσουμε στη νίκη και έτσι ηττηθήκαμε 16-9 από το Λύκειο Πειραιά....Αυτή μας όμως η αποτυχία δεν στεναχώρησε καθόλου την ομάδα μας ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΑΛΗ αφού όχι μόνο εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας πάνω στα Μαθηματικά αλλά αποκτήσαμε και καλές σχέσεις με ομάδες από σχολεία σε ΟΛΗ την Ελλάδα (Αθήνα, Πειραιάς, Καλαμάτα, Ρόδος, Σκύρος κ.α.) Αυτό, λοιπόν, το 2ημερο θα μείνει αξέχαστο σε όλους μας!!!!!!!!!! Τα λέμε λοιπόν το Σεπτέμβρη πιο ανανεωμένοι, με περισσότερα .......Μαθηματικά!!!!!!!!

Καλό Καλοκαίρι!

ΜΑΡΙΚΑΙΤΗ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: